LES REVIEWS


C.

Onder begeleiding van Emmelyn zag ik m’n paard veranderen.
Van n onzeker paard naar n paard die t leuk vindt om , samen met mij, de eerste stappen in liberty te zetten.
Ben erg onder de indruk van de ontwikkelingen en iedere keer weer verheugd als we les hebben.


L.

Lang, heel lang ben ik opzoek geweest naar iemand die mij kan helpen met grondwerk zoals ik het voor ogen had; liefdevol, luisterend naar het paard, samenwerken ipv opleggen. Het is een lange zoektocht geweest, maar in Emmelyn heb ik de instructrice gevonden die ik zocht. Door haar is mijn band met mijn paardje nog zoveel sterker geworden dan het al was. Emmelyn weet waar ze het over heeft, ze heeft ontzettend veel ervaring en haar teaching-style is heel prettig. Ze past zich aan, aan de persoon en het paard waarmee ze werkt. Hierdoor is de les volledig op maat en leert iedere combinatie zijn/haar eigen weg SAMEN te bewandelen. Daarnaast is Emmelyn spontaan, lief, altijd vrolijk en heeft ze gevoel voor humor, waardoor de lessen altijd een feestje zijn.


A.
In the short time that I have gotten to work with Emmelyn, I have learnt that she is a very patient trainer and is more than happy to explain/show you what to do until you feel comfortable to do it yourself. She is extremely talented and has a very gentle and confident approach to our lessons.


M.

De grondwerk lessen van Emmelyn zijn erg leerzaam en helpen om een betere band met je paard op te bouwen. Ik merk sinds ik meer grondwerk doe andere dingen ook makkelijker gaan. Ze legt uit waarom we bepaalde oefeningen doen en wat de reactie van je paard daarop is. Verder is het erg fijn dat de oefeningen in stappen uitgelegd wordt die je later mooi aan elkaar kunt plakken.

L.

Emmelyn is een hele goede instructrice die haar kennis haarfijn weet over te brengen en je te laten voelen wat ze bedoelt. Ze laat de paarden in hun waarde en heeft een fijne, zachte benadering. Zowel mijn paard als ik zijn dol op haar en hebben in een paar lessen al zo enorm veel geleerd. Heel waardevol.


A. 

Ik ken Emmelyn van de pensionstal waar we ons paard hadden gestald.
Op een liefdevolle, duidelijke en kundige wijze kreeg ik de eerste beginselen van de oefeningen aangereikt.
Haar liefde voor het paard en daarmee het enthousiasme om te de oefeningen te doen slaan direct over.
Ook mijn Mientje reageerde zacht en leergierig op Emmelyn.
Letten op details en blij zijn met elke ontspanning heb ik in mijn oren geknoopt.
En nog steeds ben ik de oefeningen aan t verfijnen.
Dankje wel Emmelyn.


D.

De lessen die Emmelyn geeft hebben mij heel veel inzichten gegeven in mijn twee paarden. Beide met een totaal verschillend karakter en hierin ben ik op een fijne manier begeleid. Lessen bij Emmelyn is echt een aanrader als je meer verdieping wilt in het contact met je paard.


H.
Ik ben in 2021 met mijn paard Vasco gaan lessen bij Emmelyn  zij stond toen met haar paard bij ons op stal. Ik zag haar een keer op haar paard rijden en dacht wauw, als je dat eens zou kunnen??  Zonder hoofdstel en zadel, het leek wel circus. Ik dacht dat wil ik ook. Maar, het ging achteraf om heel wat anders , geen circus trucjes, maar het 1 zijn met je paard. Ik had met mijn paard best moeite, was er eigenlijk best bang voor, het is een boef, die dacht als ik ga schrikken om niks,  hoef ik lekker niks te doen, buiten is het een braverd, want dat vindt hij leuk. Na de 1e les , ging er een wereld voor mij open...en voor mij  paard ook.....contact maken, vertrouwen krijgen  in elkaar en uitstralen dat jij de leider bent, wat mijn paard erg nodig had, wist ik niet  nu wel. De lessen waren uitermate relaxed, niks moest, maar Emmelyn kreeg je zover  dat je toch een stapje verder ging.  Helaas voor mij en Vasco werden de lessen stop gezet voor een leuke gebeurtenis bij Emmelyn,  binnen kort hoop ik de draad weer met haar op te pakken, want ik wil verder komen  maar ik geniet er ook intens van. Mijn dierenarts,die Vasco regelmatig behandeld voor een jarenlange opgebouwde,  blessure    zij is ook holistisch arts,vindt het contact wat ik nu met Vasco heb, zo positief veranderd  en Vasco zit veel beter in zijn "vel" dan een paar jaar geleden. Wil ik er nog even bij zeggen ,   dat ik best lang met paarden bezig ben, ik ben 66 jaar, maar dit had ik veel eerder willen en doen en.....eigenlijk vind ik, iedereen die wil leren paardrijden, zouden eerst een een aantal van deze lessen moeten hebben  en niet allemaal bij Emmelyn, want dan heeft ze geen tijd meer voor ons. En nog 1 ding, Emmelyn is een schat en super lief voor de paarden.
Een uitermate tevreden leerling