Over EmmelynLieve allemaal, wat leuk dat je op m'n website kijkt! 

Mijn naam is Emmelyn, ik ben geboren in 1996 en ben trotse mama van 2 jongetjes, Bobby en Ramon.

Vanaf jongs af aan ben ik zoals vele van ons begonnen met paardrijden. Op de manage heb ik zoals bijna iedereen leren paardrijden op de 'originele' manier. Ieder weekend was ik de hele dag op stal om lekker een vrij paardenmeisje te zijn. Er stond mij alleen vanaf kleins af aan altijd al iets tegen op de manage, dit was het straffen van je paard wanneer hij niet zou doen wat je zegt. 'Laat hem er niet mee weg komen', of 'Hij zit je uit te testen' waren uitspraken die dagelijks voorbij kwamen. Naar mate ik ouder werd ging ik minder op de manage rijden maar veel met mijn moeder in de bossen, hier kon ik zelf bepalen hoe ik met mijn pony om ging, wat ik veel fijner en leuker vond. 

Na verschillende verzorgpaarden, even niet meer paardrijden, toch weer wel paardrijden, komt er een pittige merrie op mijn pad: Layla. Deze dame had een zeer uitgesproken mening en beet enorm van zich af. Ze kon zo heftig reageren dat wanneer het haar niet beviel, ze je kon aanvallen met haar oren plat naar achter en haar tanden bloot. Ze trapte, beet, had bijna altijd haar oren plat naar achter, zei op alles 'nee' en was op een gegeven moment echt onhandelbaar geworden voor mij. Ze had enorme uitbarstingen en ik had geen idee waar het vandaan kwam óf wat ik ermee moest doen.

Hier moest ik wat mee.

Waar komt dit gedrag vandaan? Hoe kan je dit oplossen? Is dit wel op te lossen? Waarom reageert zij zó heftig? Ik zocht enorm naar harmonie en begrip voor haar.

Mijn ontwetendheid en onbegrip bracht mij naar Amerika. Ik pakte mijn koffers en ging in m'n eentje een paar maanden naar een vrouw in Wyoming die Natural Horsemanship uitoefende. 

Dit was precies wat ik zocht. Hier kreeg ik antwoord op mijn vragen.

Deze reis was het begin van mijn Natural Horsemanship journey.


Ben jij klaar voor de jouwe? 


Layla is nu te zien in al mijn video's op de pagina 'Inspiratie - mijn video's'.
Wat heb ik allemaal gedaan?
WORKING STUDENT

WYOMING - USA

In 2015 vertrok in voor 2 maanden naar Wyoming. Hier raakte ik bekend met Parelli Natural Horsemanship. We trainde dagelijks 7 paarden en maakte na de training prachtige buitenritten op oneindig grote vlaktes.

Deze mevrouw had veel rescue paarden die allemaal wel iets hadden, van mentale problemen tot lichamelijke trauma's.


WORKING STUDENT

LISSE - NL 

In 2015 ben ik ook 4 maanden student geweest bij 3-ster Parelli Instructrice Aniek Pieterse. Mijn paard Layla ging mee en heeft mij hier heel veel geleerd.

Naast de lessen die ik iedere dag zelf kreeg behandelde we hier probleempaarden en startte we jongen paarden onder het zadel. 


WORKING STUDENT

ITALIË - EU 

In 2016 ben ik 4 maanden intern working student geweest bij Franco Giani. Franco is een 5-ster Parelli instructeur en is een master in Liberty met 5 paarden tegelijk. 

Ik heb mijn paard Layla meegenomen naar Italië, hier hebben we samen de grootste ontwikkeling gemaakt. 

STUDENT
PARELLI CAMPUS - FLORIDA USA

In 2018 heb ik deelgenomen aan de 6-weeks Intensive Course op de Parelli Campus in Florida. Deze foto is met Pat en Linda Parelli, beide een van mijn grote voorbeelden waar ik enorm veel van geleerd heb.

Dit was een onvergetelijke reis waar ik van de grootste Horsemans heb mogen leren.  


 

 

STUDENT
HUMAN & HORSE ACADAMY - NL

In 2020 ben ik een extra opleiding begonnen aan de Human & Horse Academy in Kootwijkerbroek.
De Human & Horse Academy wordt begeleid door Greetje Hakvoort.
Deze opleiding is een perfecte aanvulling op de lichamelijke ontwikkeling van het paard wat perfect te combineren is met de mentale ontwikkeling. 

 

 

STUDENT
ZELF ONTWIKKELING
ALTIJD EN OVERAL

Ik ben ervan overtuigd dat je nooit bent uitgeleerd, hoe meer ik weet hoe meer ik wil weten. Ik ben nog lang niet klaar.
Paarden leren ons iedere dag iets meer over onszelf.
De kunst is aan ons om hier naar te luisteren en ons hierin te ontwikkelen.
Een welbekend 'Horseman' gezegde is: 'Play with your horse, work on yourself'. 
En niets is minder waar!